सीधे मुख्य सामग्री पर जाएं

Tulsi Chalisa Lyrics In Hindi and English

Tulsi Chalisa Lyrics In Hindi

।। श्री तुलसी चालीसा हिंदी  ।

।। दोहा ।।

जय जय तुलसी भगवती सत्यवती सुखदानी।

नमो नमो हरी प्रेयसी श्री वृंदा गुन खानी।।

श्री हरी शीश बिरजिनी , देहु अमर वर अम्ब।

जनहित हे वृन्दावनी अब न करहु विलम्ब ।।

।। चौपाई ।।

धन्य धन्य श्री तलसी माता । महिमा अगम सदा श्रुति गाता ।।

हरी के प्राणहु से तुम प्यारी । हरीहीं हेतु कीन्हो ताप भारी।।

जब प्रसन्न है दर्शन दीन्ह्यो । तब कर जोरी विनय उस कीन्ह्यो ।।

हे भगवंत कंत मम होहू । दीन जानी जनि छाडाहू छोहु ।।

सुनी लख्मी तुलसी की बानी । दीन्हो श्राप कध पर आनी ।।

उस अयोग्य वर मांगन हारी । होहू विटप तुम जड़ तनु धारी ।।

सुनी तुलसी हीं श्रप्यो तेहिं ठामा । करहु वास तुहू नीचन धामा ।।

दियो वचन हरी तब तत्काला । सुनहु सुमुखी जनि होहू बिहाला।।

समय पाई व्हौ रौ पाती तोरा । पुजिहौ आस वचन सत मोरा ।।

तब गोकुल मह गोप सुदामा । तासु भई तुलसी तू बामा ।।

कृष्ण रास लीला के माही । राधे शक्यो प्रेम लखी नाही ।।

दियो श्राप तुलसिह तत्काला । नर लोकही तुम जन्महु बाला ।।

यो गोप वह दानव राजा । शंख चुड नामक शिर ताजा ।।

तुलसी भई तासु की नारी । परम सती गुण रूप अगारी ।।

अस द्वै कल्प बीत जब गयऊ । कल्प तृतीय जन्म तब भयऊ।।

वृंदा नाम भयो तुलसी को । असुर जलंधर नाम पति को ।।

करि अति द्वन्द अतुल बलधामा । लीन्हा शंकर से संग्राम ।।

जब निज सैन्य सहित शिव हारे । मरही न तब हर हरिही पुकारे ।।

पतिव्रता वृंदा थी नारी । कोऊ न सके पतिहि संहारी ।।

तब जलंधर ही भेष बनाई । वृंदा ढिग हरी पहुच्यो जाई ।।

शिव हित लही करि कपट प्रसंगा । कियो सतीत्व धर्म तोही भंगा ।।

भयो जलंधर कर संहारा। सुनी उर शोक उपारा ।।

तिही क्षण दियो कपट हरी टारी । लखी वृंदा दुःख गिरा उचारी ।।

जलंधर जस हत्यो अभीता । सोई रावन तस हरिही सीता ।।

अस प्रस्तर सम ह्रदय तुम्हारा । धर्म खंडी मम पतिहि संहारा ।।

यही कारण लही श्राप हमारा । होवे तनु पाषाण तुम्हारा।।

सुनी हरी तुरतहि वचन उचारे । दियो श्राप बिना विचारे ।।

लख्यो न निज करतूती पति को । छलन चह्यो जब पारवती को ।।

जड़मति तुहु अस हो जड़रूपा । जग मह तुलसी विटप अनूपा ।।

धग्व रूप हम शालिगरामा । नदी गण्डकी बीच ललामा ।।

जो तुलसी दल हमही चढ़ इहैं । सब सुख भोगी परम पद पईहै ।।

बिनु तुलसी हरी जलत शरीरा । अतिशय उठत शीश उर पीरा ।।

जो तुलसी दल हरी शिर धारत । सो सहस्त्र घट अमृत डारत ।।

तुलसी हरी मन रंजनी हारी। रोग दोष दुःख भंजनी हारी ।।

प्रेम सहित हरी भजन निरंतर । तुलसी राधा में नाही अंतर ।।

व्यंजन हो छप्पनहु प्रकारा । बिनु तुलसी दल न हरीहि प्यारा ।।

सकल तीर्थ तुलसी तरु छाही । लहत मुक्ति जन संशय नाही ।।

कवि सुन्दर इक हरी गुण गावत । तुलसिहि निकट सहसगुण पावत ।।

बसत निकट दुर्बासा धामा । जो प्रयास ते पूर्व ललामा ।।

पाठ करहि जो नित नर नारी । होही सुख भाषहि त्रिपुरारी ।।

।। दोहा ।।

तुलसी चालीसा पढ़ही तुलसी तरु ग्रह धारी ।

दीपदान करि पुत्र फल पावही बंध्यहु नारी ।।

सकल दुःख दरिद्र हरी हार ह्वै परम प्रसन्न ।

आशिय धन जन लड़हि ग्रह बसही पूर्णा अत्र ।।

लाही अभिमत फल जगत मह लाही पूर्ण सब काम।

जेई दल अर्पही तुलसी तंह सहस बसही हरीराम ।।

तुलसी महिमा नाम लख तुलसी सूत सुखराम।

मानस चालीस रच्यो जग महं तुलसीदास ।।


Tulsi Chalisa Lyrics In English


|| Doha ||

Jai Jai Tulasi Bhagavatee Satyavatee Sukhadaanee.

Namo Namo Hari Preyasee Shree Vrnda Gun Khaanee.

Shree Hari Sheesh Birajinee, Dehu Amar Var Amb.

Janahit He Vrndaavanee Ab Na Karahu Vilamb.

|| Chaupai ||

Dhany Dhany Shree Tulasi Maata. Mahima Agam Sada Shruti Gaata.

Hari Ke Praanahu Se Tum Pyaaree. Hareeheen Hetu Keenho Tap Bhaaree.

Jab Prasann Hai Darshan Deenhyo. Tab Kar Joree Vinay Us Keenhyo.

He Bhagavant Kant Mam Hohoo. Deen Jaanee Jani Chhaadaahoo Chhohu.

Sunee Lakshmee Tulasi Kee Baanee. Deenho Shraap Kadh Par Aanee.

Us Ayogy Var Maangan Haaree. Hohoo Vitap Tum Jad Tanu Dhaaree.

Sunee Tulasi Heen Shrapyo Tehin Thaama. Karahu Vaas Tuhoo Neechan Dhaama.

Diyo Vachan Hari Tab Tatkaala. Sunahu Sumukhee Jani Hohoo Bihaala.

Samay Paee Vhau Rau Paatee Tora. Pujihau Aas Vachan Sat Mora.

Tab Gokul Mah Gop Sudaama. Taasu Bhee Tulasi Too Baama.

Krshn Raas Leela Ke Maahee. Raadhe Shakyo Prem Lakhee Naahee.

Diyo Shraap Tulasih Tatkaala. Nar Lokahee Tum Janmahu Baala.

Yo Gop Vah Daanav Raaja. Shankh Chud Naamak Shir Taaja.

Tulasi Bhee Taasu Kee Naaree. Param Satee Gun Roop Agaaree.

As Dvai Kalp Beet Jab Gayoo. Kalp Trteey Janm Tab Bhayoo.

Vrnda Naam Bhayo Tulasi Ko. Asur Jalandhar Naam Pati Ko.

Kari Ati Dvand Atul Baladhaama. Leenha Shankar Se Sangraam.

Jab Nij Sainy Sahit Shiv Haare. Marahee Na Tab Har Harihee Pukaare.

Pativrata Vrnda Thee Naaree. Kooo Na Sake Patihi Sanhaaree.

Tab Jalandhar Hee Bhesh Banaee. Vrnda Dhig Hari Pahuchyo Jaee.

Shiv Hit Lahee Kari Kapat Prasanga. Kiyo Sateetv Dharm Tohee Bhanga.

Bhayo Jalandhar Kar Sanhaara. Sunee Ur Shok Upaara.

Tihee Kshan Diyo Kapat Hari Taaree. Lakhee Vrnda Duhkh Gira Uchaaree.

Jalandhar Jas Hatyo Abheeta. Soee Raavan Tas Harihee Seeta.

As Prastar Sam Hraday Tumhaara. Dharm Khandee Mam Patihi Sanhaara.

Yahee Kaaran Lahee Shraap Hamaara. Hove Tanu Paashaan Tumhaara.

Sunee Hari Turatahi Vachan Uchaare. Diyo Shraap Bina Vichaare.

Lakhyo Na Nij Karatootee Pati Ko. Chhalan Chahyo Jab Paaravatee Ko.

Jadamati Tuhu As Ho Jadaroopa. Jag Mah Tulasi Vitap Anoopa.

Dhagv Roop Ham Shaaligraama. Nadee Gandakee Beech Lalaama.

Jo Tulasi Dal Hamahee Chadh Ihain. Sab Sukh Bhogee Param Pad Paeehai.

Binu Tulasi Hari Jalat Shareera. Atishay Uthat Sheesh Ur Peera.

Jo Tulasi Dal Hari Shir Dhaarat. So Sahastr Ghat Amrt Daarat.

Tulasi Hari Man Ranjanee Haaree. Rog Dosh Duhkh Bhanjanee Haaree.

Prem Sahit Hari Bhajan Nirantar. Tulasi Raadha Mein Naahee Antar.

Vyanjan Ho Chhappanahu Prakaara. Binu Tulasi Dal Na Hareehi Pyaara.

Sakal Teerth Tulasi Taru Chhaahee. Lahat Mukti Jan Sanshay Naahee.

Kavi Sundar Ik Hari Gun Gaavat. Tulasihi Nikat Sahasagun Paavat.

Basat Nikat Durbaasa Dhaama. Jo Prayaas Te Poorv Lalaama.

Paath Karahi Jo Nit Nar Naaree. Hohee Sukh Bhaashahi Tripuraaree.

|| Doha ||

Tulasi Chaaleesa Padhahee Tulasi Taru Grah Dhaaree.

Deepadaan Kari Putr Phal Paavahee Bandhyahu Naaree.

Sakal Duhkh Daridr Hari Haar Hvai Param Prasann.

Aashiy Dhan Jan Ladahi Grah Basahee Poorna Atr.

Laahee Abhimat Phal Jagat Mah Laahee Poorn Sab Kaam.

Jeee Dal Arpahee Tulasi Tanh Sahas Basahee Hareeraam.

Tulasi Mahima Naam Lakh Tulasi Soot Sukharaam.

Maanas Chaalees Rachyo Jag Mahan Tulasidaas.

टिप्पणियाँ

इस ब्लॉग से लोकप्रिय पोस्ट

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi ॥ श्री हनुमान चालीसा ॥ ॥ दोहा॥ श्रीगुरु चरन सरोज रज निज मनु मुकुरु सुधारि । बरनउँ रघुबर बिमल जसु जो दायकु फल चारि ॥ बुद्धिहीन तनु जानिके सुमिरौं पवन-कुमार । बल बुधि बिद्या देहु मोहिं हरहु कलेस बिकार ॥ ॥ चौपाई ॥ जय हनुमान ज्ञान गुन सागर । जय कपीस तिहुँ लोक उजागर ॥ राम दूत अतुलित बल धामा । अंजनि पुत्र पवनसुत नामा ॥ महाबीर बिक्रम बजरंगी । कुमति निवार सुमति के संगी ॥ कंचन बरन बिराज सुबेसा । कानन कुण्डल कुँचित केसा ॥४ हाथ बज्र अरु ध्वजा बिराजै । काँधे मूँज जनेउ साजै ॥ शंकर सुवन केसरी नंदन । तेज प्रताप महा जगवंदन ॥ बिद्यावान गुनी अति चातुर । राम काज करिबे को आतुर ॥ प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया । राम लखन सीता मन बसिया ॥८ सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा । बिकट रूप धरि लंक जरावा ॥ भीम रूप धरि असुर सँहारे । रामचन्द्र के काज सँवारे ॥ लाय सजीवन लखन जियाए । श्री रघुबीर हरषि उर लाये ॥ रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई । तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई ॥१२ सहस बदन तुम्हरो जस गावैं । अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं ॥ सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा । नारद सारद सहित अहीसा ॥ जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते...

Durga Chalisa Lyrics in Tamil | Sansaar Lyrics |

Durga Chali a Lyric ॥ Durga Chalisa Lyrics in Tamil ॥ ॥ ஶ்ரீ துர்கா சாலீஸா ॥ நமோ நமோ து³ர்கே³ ஸுக² கரனீ । நமோ நமோ அம்பே³ து³꞉க² ஹரனீ ॥ 1 ॥ நிரங்கார ஹை ஜ்யோதி தும்ஹாரீ । திஹூம்ˮ லோக பை²லீ உஜியாரீ ॥ 2 ॥ ஶஶி லலாட முக² மஹாவிஶாலா । நேத்ர லால ப்⁴ருகுடி விகராலா ॥ 3 ॥ ரூப மாது கோ அதி⁴க ஸுஹாவே । த³ரஶ கரத ஜன அதி ஸுக² பாவே ॥ 4 ॥ தும ஸம்ஸார ஶக்தி லய கீனா । பாலன ஹேது அன்ன த⁴ன தீ³னா ॥ 5 ॥ அன்னபூர்ணா ஹுயி ஜக³ பாலா । தும ஹீ ஆதி³ ஸுந்த³ரீ பா³லா ॥ 6 ॥ ப்ரலயகால ஸப³ நாஶன ஹாரீ । தும கௌ³ரீ ஶிவ ஶங்கர ப்யாரீ ॥ 7 ॥ ஶிவ யோகீ³ தும்ஹரே கு³ண கா³வேம் । ப்³ரஹ்மா விஷ்ணு தும்ஹேம் நித த்⁴யாவேம் ॥ 8 ॥ ரூப ஸரஸ்வதீ கா தும தா⁴ரா । தே³ ஸுபு³த்³தி⁴ ருஷி முனின உபா³ரா ॥ 9 ॥ த⁴ரா ரூப நரஸிம்ஹ கோ அம்பா³ । பரக³ட ப⁴யி பா²ட³ கே க²ம்பா³ ॥ 10 ॥ ரக்ஷா கர ப்ரஹ்லாத³ ப³சாயோ । ஹிரண்யாக்ஷ கோ ஸ்வர்க³ படா²யோ ॥ 11 ॥ லக்ஷ்மீ ரூப த⁴ரோ ஜக³ மாஹீம் । ஶ்ரீ நாராயண அங்க³ ஸமாஹீம் ॥ 12 ॥ க்ஷீரஸிந்து⁴ மேம் கரத விலாஸா । த³யாஸிந்து⁴ தீ³ஜை மன ஆஸா ॥ 13 ॥ ஹிங்க³லாஜ மேம் தும்ஹீம் ப⁴வானீ । மஹிமா அமித ந ஜாத ப³கா²னீ ॥ 14 ॥ மாதங்கீ³ தூ⁴மாவதி மாத...

Shiva Kalpataru Lyrics In Hindi

Pranamami Shivam Shiva Kalpataru Lyrics In Hindi प्रभु मीशा मनीषा माशेशा गुणम गुनाहीना महीषा गरभरणम राणा निर्जिता दुरजय दैत्यपुरम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () गिरिराज सुतनविता वामातनुम: तनु नंदिता राजिता कोटि विभूम विधि विष्णु शिरोध्रुत पदयुगम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () शशालंचिता रंजीथा संमुकुटम् कटि लंबिता सुंदरा कृतिपट्टम सुरशैव लिनेकृत पुताजातम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () नयनत्रय भूशिता ​​चारमुखम् मुख पद्म विनिंदिता कोटि विधुम विधु खंड विमन्दिता भालतातम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () वृषाराजा निकेतनमादिगुरुम गरलाशनामाजी विशनधरम: प्रमाधाधिप सेवक रंजनकम्: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () मकरध्वज मठ मातंगहराम कारी चार्मगा नाग विबोधकराम: वरमर्गना शूल विशनधरम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () जगदुद्भवपालन नाशनाकारम: कृपा जयवपुनस्त्रण रूपा धर्म: प्रिया मानव साधु जनकगतििम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () अनाथंगसुदीनांग बिभोविश्वनाथम पुनर्जन्ममा दुखत परित्राहि शंभो भजतोखिला दुखा समुहहरम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () भजन विवरण भजन का नाम : प्रभु मीसा मनीसा (शिव कल्पतरु) - ...