सीधे मुख्य सामग्री पर जाएं

Shitala Mata Chalisa Lyrics In Hindi

Shitala Mata Chalisa Lyrics In Hindi

||श्री शीतला चालीसा||

|| दोहा ||

जय जय माता शीतला तुमही धरे जो ध्यान।
होय बिमल शीतल हृदय विकसे बुद्धी बल ज्ञान ॥

घट घट वासी शीतला शीतल प्रभा तुम्हार।
शीतल छैंय्या शीतल मैंय्या पल ना दार ॥

|| चौपाई ||

जय जय श्री शीतला भवानी । जय जग जननि सकल गुणधानी ॥
गृह गृह शक्ति तुम्हारी राजती । पूरन शरन चंद्रसा साजती ॥

विस्फोटक सी जलत शरीरा । शीतल करत हरत सब पीड़ा ॥
मात शीतला तव शुभनामा । सबके काहे आवही कामा ॥

शोक हरी शंकरी भवानी । बाल प्राण रक्षी सुखदानी ॥
सूचि बार्जनी कलश कर राजै । मस्तक तेज सूर्य सम साजै ॥

चौसट योगिन संग दे दावै । पीड़ा ताल मृदंग बजावै ॥
नंदिनाथ भय रो चिकरावै । सहस शेष शिर पार ना पावै ॥

धन्य धन्य भात्री महारानी । सुर नर मुनी सब सुयश बधानी ॥
ज्वाला रूप महाबल कारी । दैत्य एक विश्फोटक भारी ॥

हर हर प्रविशत कोई दान क्षत । रोग रूप धरी बालक भक्षक ॥
हाहाकार मचो जग भारी । सत्यो ना जब कोई संकट कारी ॥

तब मैंय्या धरि अद्भुत रूपा । कर गई रिपुसही आंधीनी सूपा ॥
विस्फोटक हि पकड़ी करी लीन्हो । मुसल प्रमाण बहु बिधि कीन्हो ॥

बहु प्रकार बल बीनती कीन्हा । मैय्या नहीं फल कछु मैं कीन्हा ॥
अब नही मातु काहू गृह जै हो । जह अपवित्र वही घर रहि हो ॥

पूजन पाठ मातु जब करी है । भय आनंद सकल दुःख हरी है ॥
अब भगतन शीतल भय जै हे । विस्फोटक भय घोर न सै हे ॥

श्री शीतल ही बचे कल्याना । बचन सत्य भाषे भगवाना ॥
कलश शीतलाका करवावै । वृजसे विधीवत पाठ करावै ॥

विस्फोटक भय गृह गृह भाई । भजे तेरी सह यही उपाई ॥
तुमही शीतला जगकी माता । तुमही पिता जग के सुखदाता ॥

तुमही जगका अतिसुख सेवी । नमो नमामी शीतले देवी ॥
नमो सूर्य करवी दुख हरणी । नमो नमो जग तारिणी धरणी ॥

नमो नमो ग्रहोंके बंदिनी । दुख दारिद्रा निस निखंदिनी ॥
श्री शीतला शेखला बहला । गुणकी गुणकी मातृ मंगला ॥

मात शीतला तुम धनुधारी । शोभित पंचनाम असवारी ॥
राघव खर बैसाख सुनंदन । कर भग दुरवा कंत निकंदन ॥

सुनी रत संग शीतला माई । चाही सकल सुख दूर धुराई ॥
कलका गन गंगा किछु होई । जाकर मंत्र ना औषधी कोई ॥

हेत मातजी का आराधन । और नही है कोई साधन ॥
निश्चय मातु शरण जो आवै । निर्भय ईप्सित सो फल पावै ॥

कोढी निर्मल काया धारे । अंधा कृत नित दृष्टी विहारे ॥
बंधा नारी पुत्रको पावे । जन्म दरिद्र धनी हो जावे ॥

सुंदरदास नाम गुण गावत । लक्ष्य मूलको छंद बनावत ॥
या दे कोई करे यदी शंका । जग दे मैंय्या काही डंका ॥

कहत राम सुंदर प्रभुदासा । तट प्रयागसे पूरब पासा ॥
ग्राम तिवारी पूर मम बासा । प्रगरा ग्राम निकट दुर वासा ॥

अब विलंब भय मोही पुकारत । मातृ कृपाकी बाट निहारत ॥
बड़ा द्वार सब आस लगाई । अब सुधि लेत शीतला माई ॥

यह चालीसा शीतला पाठ करे जो कोय ।
सपनेउ दुःख व्यापे नही नित सब मंगल होय ॥

बुझे सहस्र विक्रमी शुक्ल भाल भल किंतू ।
जग जननी का ये चरित रचित भक्ति रस बिंतू ॥

॥ इति श्री शीतला चालीसा समाप्त॥


Shitala Mata Chalisa Lyrics In English

|| Doha ||

Jay Jay Maata Sheetala Tumahee Dhare Jo Dhyaan.

Hoy Bimal Sheetal Hrday Vikase Buddhee Bal Gyaan .

Ghat Ghat Vaasee Sheetala Sheetal Prabha Tumhaar.

Sheetal Chhainyya Sheetal Mainyya Pal Na Daar .

|| Chaupaee ||

Jay Jay Shree Sheetala Bhavaanee . Jay Jag Janani Sakal Gunadhaanee .

Grh Grh Shakti Tumhaaree Raajatee . Pooran Sharan Chandrasa Saajatee .

Visphotak See Jalat Shareera . Sheetal Karat Harat Sab Peeda .

Maat Sheetala Tav Shubhanaama . Sabake Kaahe Aavahee Kaama .

Shok Haree Shankaree Bhavaanee . Baal Praan Rakshee Sukhadaanee .

Soochi Baarjanee Kalash Kar Raajai . Mastak Tej Soory Sam Saajai .

Chausat Yogin Sang De Daavai . Peeda Taal Mrdang Bajaavai .

Nandinaath Bhay Ro Chikaraavai . Sahas Shesh Shir Paar Na Paavai .

Dhany Dhany Bhaatree Mahaaraanee . Sur Nar Munee Sab Suyash Badhaanee .

Jvaala Roop Mahaabal Kaaree . Daity Ek Vishphotak Bhaaree .

Har Har Pravishat Koee Daan Kshat . Rog Roop Dharee Baalak Bhakshak .

Haahaakaar Macho Jag Bhaaree . Satyo Na Jab Koee Sankat Kaaree .

Tab Mainyya Dhari Adbhut Roopa . Kar Gaee Ripusahee Aandheenee Soopa .

Visphotak Hi Pakadee Karee Leenho . Musal Pramaan Bahu Bidhi Keenho .

Bahu Prakaar Bal Beenatee Keenha . Maiyya Nahin Phal Kachhu Main Keenha .

Ab Nahee Maatu Kaahoo Grh Jai Ho . Jah Apavitr Vahee Ghar Rahi Ho .

Poojan Paath Maatu Jab Karee Hai . Bhay Aanand Sakal Duhkh Haree Hai .

Ab Bhagatan Sheetal Bhay Jai He . Visphotak Bhay Ghor Na Sai He .

Shree Sheetal Hee Bache Kalyaana . Bachan Saty Bhaashe Bhagavaana .

Kalash Sheetalaaka Karavaavai . Vrjase Vidheevat Paath Karaavai .

Visphotak Bhay Grh Grh Bhaee . Bhaje Teree Sah Yahee Upaee .

Tumahee Sheetala Jagakee Maata . Tumahee Pita Jag Ke Sukhadaata .

Tumahee Jagaka Atisukh Sevee . Namo Namaamee Sheetale Devee .

Namo Soory Karavee Dukh Haranee . Namo Namo Jag Taarinee Dharanee .

Namo Namo Grahonke Bandinee . Dukh Daaridra Nis Nikhandinee .

Shree Sheetala Shekhala Bahala . Gunakee Gunakee Maatr Mangala .

Maat Sheetala Tum Dhanudhaaree . Shobhit Panchanaam Asavaaree .

Raaghav Khar Baisaakh Sunandan . Kar Bhag Durava Kant Nikandan .

Sunee Rat Sang Sheetala Maee . Chaahee Sakal Sukh Door Dhuraee .

Kalaka Gan Ganga Kichhu Hoee . Jaakar Mantr Na Aushadhee Koee .

Het Maatajee Ka Aaraadhan . Aur Nahee Hai Koee Saadhan .

Nishchay Maatu Sharan Jo Aavai . Nirbhay Eepsit So Phal Paavai .

Kodhee Nirmal Kaaya Dhaare . Andha Krt Nit Drshtee Vihaare .

Bandha Naaree Putrako Paave . Janm Daridr Dhanee Ho Jaave .

Sundaradaas Naam Gun Gaavat . Lakshy Moolako Chhand Banaavat .

Ya De Koee Kare Yadee Shanka . Jag De Mainyya Kaahee Danka .

Kahat Raam Sundar Prabhudaasa . Tat Prayaagase Poorab Paasa .

Graam Tivaaree Poor Mam Baasa . Pragara Graam Nikat Dur Vaasa .

Ab Vilamb Bhay Mohee Pukaarat . Maatr Krpaakee Baat Nihaarat .

Bada Dvaar Sab Aas Lagaee . Ab Sudhi Let Sheetala Maee .

Yah Chaaleesa Sheetala Paath Kare Jo Koy .

Sapaneu Duhkh Vyaape Nahee Nit Sab Mangal Hoy .

Bujhe Sahasr Vikramee Shukl Bhaal Bhal Kintoo .

Jag Jananee Ka Ye Charit Rachit Bhakti Ras Bintoo .

टिप्पणियाँ

इस ब्लॉग से लोकप्रिय पोस्ट

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi ॥ श्री हनुमान चालीसा ॥ ॥ दोहा॥ श्रीगुरु चरन सरोज रज निज मनु मुकुरु सुधारि । बरनउँ रघुबर बिमल जसु जो दायकु फल चारि ॥ बुद्धिहीन तनु जानिके सुमिरौं पवन-कुमार । बल बुधि बिद्या देहु मोहिं हरहु कलेस बिकार ॥ ॥ चौपाई ॥ जय हनुमान ज्ञान गुन सागर । जय कपीस तिहुँ लोक उजागर ॥ राम दूत अतुलित बल धामा । अंजनि पुत्र पवनसुत नामा ॥ महाबीर बिक्रम बजरंगी । कुमति निवार सुमति के संगी ॥ कंचन बरन बिराज सुबेसा । कानन कुण्डल कुँचित केसा ॥४ हाथ बज्र अरु ध्वजा बिराजै । काँधे मूँज जनेउ साजै ॥ शंकर सुवन केसरी नंदन । तेज प्रताप महा जगवंदन ॥ बिद्यावान गुनी अति चातुर । राम काज करिबे को आतुर ॥ प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया । राम लखन सीता मन बसिया ॥८ सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा । बिकट रूप धरि लंक जरावा ॥ भीम रूप धरि असुर सँहारे । रामचन्द्र के काज सँवारे ॥ लाय सजीवन लखन जियाए । श्री रघुबीर हरषि उर लाये ॥ रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई । तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई ॥१२ सहस बदन तुम्हरो जस गावैं । अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं ॥ सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा । नारद सारद सहित अहीसा ॥ जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते...

Durga Chalisa Lyrics in Tamil | Sansaar Lyrics |

Durga Chali a Lyric ॥ Durga Chalisa Lyrics in Tamil ॥ ॥ ஶ்ரீ துர்கா சாலீஸா ॥ நமோ நமோ து³ர்கே³ ஸுக² கரனீ । நமோ நமோ அம்பே³ து³꞉க² ஹரனீ ॥ 1 ॥ நிரங்கார ஹை ஜ்யோதி தும்ஹாரீ । திஹூம்ˮ லோக பை²லீ உஜியாரீ ॥ 2 ॥ ஶஶி லலாட முக² மஹாவிஶாலா । நேத்ர லால ப்⁴ருகுடி விகராலா ॥ 3 ॥ ரூப மாது கோ அதி⁴க ஸுஹாவே । த³ரஶ கரத ஜன அதி ஸுக² பாவே ॥ 4 ॥ தும ஸம்ஸார ஶக்தி லய கீனா । பாலன ஹேது அன்ன த⁴ன தீ³னா ॥ 5 ॥ அன்னபூர்ணா ஹுயி ஜக³ பாலா । தும ஹீ ஆதி³ ஸுந்த³ரீ பா³லா ॥ 6 ॥ ப்ரலயகால ஸப³ நாஶன ஹாரீ । தும கௌ³ரீ ஶிவ ஶங்கர ப்யாரீ ॥ 7 ॥ ஶிவ யோகீ³ தும்ஹரே கு³ண கா³வேம் । ப்³ரஹ்மா விஷ்ணு தும்ஹேம் நித த்⁴யாவேம் ॥ 8 ॥ ரூப ஸரஸ்வதீ கா தும தா⁴ரா । தே³ ஸுபு³த்³தி⁴ ருஷி முனின உபா³ரா ॥ 9 ॥ த⁴ரா ரூப நரஸிம்ஹ கோ அம்பா³ । பரக³ட ப⁴யி பா²ட³ கே க²ம்பா³ ॥ 10 ॥ ரக்ஷா கர ப்ரஹ்லாத³ ப³சாயோ । ஹிரண்யாக்ஷ கோ ஸ்வர்க³ படா²யோ ॥ 11 ॥ லக்ஷ்மீ ரூப த⁴ரோ ஜக³ மாஹீம் । ஶ்ரீ நாராயண அங்க³ ஸமாஹீம் ॥ 12 ॥ க்ஷீரஸிந்து⁴ மேம் கரத விலாஸா । த³யாஸிந்து⁴ தீ³ஜை மன ஆஸா ॥ 13 ॥ ஹிங்க³லாஜ மேம் தும்ஹீம் ப⁴வானீ । மஹிமா அமித ந ஜாத ப³கா²னீ ॥ 14 ॥ மாதங்கீ³ தூ⁴மாவதி மாத...

Shiva Kalpataru Lyrics In Hindi

Pranamami Shivam Shiva Kalpataru Lyrics In Hindi प्रभु मीशा मनीषा माशेशा गुणम गुनाहीना महीषा गरभरणम राणा निर्जिता दुरजय दैत्यपुरम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () गिरिराज सुतनविता वामातनुम: तनु नंदिता राजिता कोटि विभूम विधि विष्णु शिरोध्रुत पदयुगम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () शशालंचिता रंजीथा संमुकुटम् कटि लंबिता सुंदरा कृतिपट्टम सुरशैव लिनेकृत पुताजातम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () नयनत्रय भूशिता ​​चारमुखम् मुख पद्म विनिंदिता कोटि विधुम विधु खंड विमन्दिता भालतातम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () वृषाराजा निकेतनमादिगुरुम गरलाशनामाजी विशनधरम: प्रमाधाधिप सेवक रंजनकम्: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () मकरध्वज मठ मातंगहराम कारी चार्मगा नाग विबोधकराम: वरमर्गना शूल विशनधरम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () जगदुद्भवपालन नाशनाकारम: कृपा जयवपुनस्त्रण रूपा धर्म: प्रिया मानव साधु जनकगतििम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () अनाथंगसुदीनांग बिभोविश्वनाथम पुनर्जन्ममा दुखत परित्राहि शंभो भजतोखिला दुखा समुहहरम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () भजन विवरण भजन का नाम : प्रभु मीसा मनीसा (शिव कल्पतरु) - ...