सीधे मुख्य सामग्री पर जाएं

Bhairav Chalisa Lyrics in Hindi and English

 श्री भैरव चालीसा लिरिक्स हिंदी मैं 


!! दोहा !!
श्री गणपति गुरु गौरि पद प्रेम सहित धरि माथ ।
चालीसा वन्दन करौं श्री शिव भैरवनाथ ॥
श्री भैरव संकट हरण मंगल करण कृपाल ।
श्याम वरण विकराल वपु लोचन लाल विशाल ॥


!! चौपाई !!
जय जय श्री काली के लाला । 
जयति जयति काशी-कुतवाला ॥
जयति बटुक-भैरव भय हारी । 
जयति काल-भैरव बलकारी ॥

जयति नाथ-भैरव विख्याता । 
जयति सर्व-भैरव सुखदाता ॥
भैरव रूप कियो शिव धारण । 
भव के भार उतारण कारण ॥
 
भैरव रव सुनि ह्वै भय दूरी । 
सब विधि होय कामना पूरी ॥
शेष महेश आदि गुण गायो । 
काशी-कोतवाल कहलायो ॥

जटा जूट शिर चंद्र विराजत । 
बाला मुकुट बिजायठ साजत ॥
कटि करधनी घूँघरू बाजत । 
दर्शन करत सकल भय भाजत ॥

जीवन दान दास को दीन्ह्यो । 
कीन्ह्यो कृपा नाथ तब चीन्ह्यो ॥
वसि रसना बनि सारद-काली । 
दीन्ह्यो वर राख्यो मम लाली ॥

धन्य धन्य भैरव भय भंजन । 
जय मनरंजन खल दल भंजन ॥
कर त्रिशूल डमरू शुचि कोड़ा । 
कृपा कटाक्श सुयश नहिं थोडा ॥

जो भैरव निर्भय गुण गावत । 
अष्टसिद्धि नव निधि फल पावत ॥
रूप विशाल कठिन दुख मोचन । 
क्रोध कराल लाल दुहुँ लोचन ॥

अगणित भूत प्रेत संग डोलत । 
बं बं बं शिव बं बं बोलत ॥
रुद्रकाय काली के लाला ।
महा कालहू के हो काला ॥

बटुक नाथ हो काल गँभीरा ।
श्वेत रक्त अरु श्याम शरीरा ॥
करत नीनहूँ रूप प्रकाशा ।
भरत सुभक्तन कहँ शुभ आशा ॥

रत्न जड़ित कंचन सिंहासन ।
व्याघ्र चर्म शुचि नर्म सु‍आनन ॥
तुमहि जाइ काशिहिं जन ध्यावहिं ।
विश्वनाथ कहँ दर्शन पावहिं ॥

जय प्रभु संहारक सुनन्द जय ।
जय उन्नत हर उमा नन्द जय ॥
भीम त्रिलोचन स्वान साथ जय ।
वैजनाथ श्री जगतनाथ जय ॥

महा भीम भीषण शरीर जय ।
रुद्र त्रयम्बक धीर वीर जय ॥
अश्वनाथ जय प्रेतनाथ जय ।
स्वानारुढ़ सयचंद्र नाथ जय ॥

निमिष दिगंबर चक्रनाथ जय ।
गहत अनाथन नाथ हाथ जय ॥
त्रेशलेश भूतेश चंद्र जय ।
क्रोध वत्स अमरेश नन्द जय ॥

श्री वामन नकुलेश चण्ड जय ।
कृत्याऊ कीरति प्रचण्ड जय ॥
रुद्र बटुक क्रोधेश कालधर ।
चक्र तुण्ड दश पाणिव्याल धर ॥

करि मद पान शम्भु गुणगावत ।
चौंसठ योगिन संग नचावत ॥
करत कृपा जन पर बहु ढंगा ।
काशी कोतवाल अड़बंगा ॥

देयँ काल भैरव जब सोटा ।
नसै पाप मोटा से मोटा ॥
जनकर निर्मल होय शरीरा ।
मिटै सकल संकट भव पीरा ॥

श्री भैरव भूतोंके राजा ।
बाधा हरत करत शुभ काजा ॥
ऐलादी के दुःख निवारयो ।
सदा कृपाकरि काज सम्हारयो ॥

सुन्दर दास सहित अनुरागा ।
श्री दुर्वासा निकट प्रयागा ॥
श्री भैरव जी की जय लेख्यो ।
सकल कामना पूरण देख्यो ॥


!! दोहा !!
जय जय जय भैरव बटुक स्वामी संकट टार ।
कृपा दास पर कीजिए शंकर के अवतार ॥


Bhairav Chalisa Lyrics English

|| Doha ||

Shri Ganapati, Guru, Gauri Pada,

Prema Sahita Dhari Babatha.

Chalisa Vandana Karaun,

Shri Shiva Bhairavanaatha.

 

Shri Bhairava Sankata Harana,

Mangala Karana Kripaala.

Shyaama Varana Vikaraala Vapu,

Lochana Laala Vishaala.

 

Jaya Jaya Shri Kaali Ke Laalaa,

Jayati Jayati Kaashii- Kutavaalaa.

Jayati ‘batuka- Bhairava’ Bhaya Haarii,

Jayati ‘kaala- Bhairava’ Balakaarii.

 

Jayati ‘naatha- Bhairava’ Vikhyaataa,

Jayati ‘sarva- Bhairava’ Sukhadaataa.

Bhairava Ruupa Kiyo Shiva Dhaarana,

Bhava Ke Bhaara Utaarana Kaarana.

 

Bhairava Rava Suni Hvai Bhaya Duurii,

Saba Vidhi Hoya Kaamanaa Puurii.

Shesha Mahesha Aadi Guna Gaayo,

Kaashii- Kotavaala Kahalaayo.

 

Jataa Juuta Shira Chandra Viraajata,

Baalaa, Mukuta, Bijaayatha Saajata.

Kati Karadhanii Ghuungharuu Baajata,

Darshana Karata Sakala Bhaya Bhaajata.

 

Jiivana Daana Daasa Ko Diinhyo,

Kiinhyo Kripaa Naatha Taba Chiinhyo.

Vasi Rasanaa Bani Saarada- Kaalii,

Diinhyo Vara Raakhyo Mama Laalii.

 

Dhanya Dhanya Bhairava Bhaya Bhanjana,

Jana Manaranjana Khala Dala Bhanjana.

Kara Trishula Damaruu Shuchi Kodaa,

Kripaa Kataaksha Suyasha Nahin Thodaa.

 

Jo Bhairava Nirbhaya Guna Gaavata,

Ashtasiddhi Nava Nidhi Phala Paavata.

Ruupa Vishaala Kathina Dukha Mochana,

Krodha Karaala Laala Duhun Lochana.

 

Aginat Bhuta Preta Sanga Dolat,

Bam Bam Bam Shiva Bam Bam Bolat.

Rudrakaaya Kaalii Ke Laalaa,

Mahaa Kaalahuu Ke Ho Kaalaa.

 

Batuka Naatha Ho Kaala Ganbhiiraa,

Shveta, Rakta Aru Shyaama Shariiraa.

Karata Tinhun Rupa Prakaashaa,

Bharata Subhaktana Kahan Shubha Aashaa.

 

Ratna Jadita Kanchana Sinhaasana,

Vyaaghra Charma Shuchi Narma Suaanana.

Tumahi Jaai Kaashihin Jana Dhyaavahin,

Ishvanaatha Kahan Darshana Paavahin.

 

Jaya Prabhu Sanhaaraka Sunanda Jaya,

Jaya Unnata Hara Ubaba Nanda Jaya.

Bhiima Trilochana Svaana Saatha Jaya,

Vaijanaatha Shri Jagatanaatha Jaya.

 

Mahaa Bhiima Bhiishana Shariira Jaya,

Rudra Trayambaka Dhiira Viira Jaya.

Ashvanaatha Jaya Pretanaatha Jaya,

Svaanaarudha Sayachandra Babatha Jaya

 

Nimisha Digambara Chakranaatha Jaya,

Gahata Anaathana Naatha Haatha Jaya.

Treshalesha Bhuutesha Chandra Jaya,

Krodha Vatsa Amaresha Nanda Jaya.

 

Shri Vaamana Nakulesha Chanda Jaya,

Krityaau Kiirati Prachanda Jaya.

Rudra Batuka Krodhesha Kaaladhara,

Chakra Tunda Dasha Paanivyaala Dhara .

 

Kari Mada Paana Shambhu Gunagaavata,

Chaunsatha Yogina Sanga Nachaavata.

Karata Kripaa Jana Para Bahu Dhangaa,

Kaashii Kotavaala Adabangaa.

 

Deyan Kaala Bhairava Jaba Sotaa,

Nasai Paapa Motaa Se Motaa.

Janakara Nirmala Hoya Shariiraa,

Mitai Sakala Sankata Bhava Piiraa.

 

Shri Bhairava Bhuutonke Raajaa,

Baadhaa Harata Karata Shubha Kaajaa.

Ailaadii Ke Duhkha Nivaarayo,

Sadaa Kripaakari Kaaja Samhaarayo .

 

Sundara Daasa Sahita Anuraagaa,

Shri Durvaasaa Nikata Prayaagaa.

“Shri Bhairava Jii Kii Jaya” Lekhyo,

Sakala Kaamanaa Puurana Dekhyo.

 

|| Doha ||

Jai Jai Jai Bhairav Batuka Swami Sankat Taar,

Kripa Daas Par Kijiye Shankar Ke Avataar,

Jo Yeh Chalisa Pare Prem Sahit Shat Baar,

Us Ghar Sarvanand Ho,Vaibhav Baare Apaar.


टिप्पणियाँ

इस ब्लॉग से लोकप्रिय पोस्ट

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi ॥ श्री हनुमान चालीसा ॥ ॥ दोहा॥ श्रीगुरु चरन सरोज रज निज मनु मुकुरु सुधारि । बरनउँ रघुबर बिमल जसु जो दायकु फल चारि ॥ बुद्धिहीन तनु जानिके सुमिरौं पवन-कुमार । बल बुधि बिद्या देहु मोहिं हरहु कलेस बिकार ॥ ॥ चौपाई ॥ जय हनुमान ज्ञान गुन सागर । जय कपीस तिहुँ लोक उजागर ॥ राम दूत अतुलित बल धामा । अंजनि पुत्र पवनसुत नामा ॥ महाबीर बिक्रम बजरंगी । कुमति निवार सुमति के संगी ॥ कंचन बरन बिराज सुबेसा । कानन कुण्डल कुँचित केसा ॥४ हाथ बज्र अरु ध्वजा बिराजै । काँधे मूँज जनेउ साजै ॥ शंकर सुवन केसरी नंदन । तेज प्रताप महा जगवंदन ॥ बिद्यावान गुनी अति चातुर । राम काज करिबे को आतुर ॥ प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया । राम लखन सीता मन बसिया ॥८ सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा । बिकट रूप धरि लंक जरावा ॥ भीम रूप धरि असुर सँहारे । रामचन्द्र के काज सँवारे ॥ लाय सजीवन लखन जियाए । श्री रघुबीर हरषि उर लाये ॥ रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई । तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई ॥१२ सहस बदन तुम्हरो जस गावैं । अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं ॥ सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा । नारद सारद सहित अहीसा ॥ जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते...

Durga Chalisa Lyrics in Tamil | Sansaar Lyrics |

Durga Chali a Lyric ॥ Durga Chalisa Lyrics in Tamil ॥ ॥ ஶ்ரீ துர்கா சாலீஸா ॥ நமோ நமோ து³ர்கே³ ஸுக² கரனீ । நமோ நமோ அம்பே³ து³꞉க² ஹரனீ ॥ 1 ॥ நிரங்கார ஹை ஜ்யோதி தும்ஹாரீ । திஹூம்ˮ லோக பை²லீ உஜியாரீ ॥ 2 ॥ ஶஶி லலாட முக² மஹாவிஶாலா । நேத்ர லால ப்⁴ருகுடி விகராலா ॥ 3 ॥ ரூப மாது கோ அதி⁴க ஸுஹாவே । த³ரஶ கரத ஜன அதி ஸுக² பாவே ॥ 4 ॥ தும ஸம்ஸார ஶக்தி லய கீனா । பாலன ஹேது அன்ன த⁴ன தீ³னா ॥ 5 ॥ அன்னபூர்ணா ஹுயி ஜக³ பாலா । தும ஹீ ஆதி³ ஸுந்த³ரீ பா³லா ॥ 6 ॥ ப்ரலயகால ஸப³ நாஶன ஹாரீ । தும கௌ³ரீ ஶிவ ஶங்கர ப்யாரீ ॥ 7 ॥ ஶிவ யோகீ³ தும்ஹரே கு³ண கா³வேம் । ப்³ரஹ்மா விஷ்ணு தும்ஹேம் நித த்⁴யாவேம் ॥ 8 ॥ ரூப ஸரஸ்வதீ கா தும தா⁴ரா । தே³ ஸுபு³த்³தி⁴ ருஷி முனின உபா³ரா ॥ 9 ॥ த⁴ரா ரூப நரஸிம்ஹ கோ அம்பா³ । பரக³ட ப⁴யி பா²ட³ கே க²ம்பா³ ॥ 10 ॥ ரக்ஷா கர ப்ரஹ்லாத³ ப³சாயோ । ஹிரண்யாக்ஷ கோ ஸ்வர்க³ படா²யோ ॥ 11 ॥ லக்ஷ்மீ ரூப த⁴ரோ ஜக³ மாஹீம் । ஶ்ரீ நாராயண அங்க³ ஸமாஹீம் ॥ 12 ॥ க்ஷீரஸிந்து⁴ மேம் கரத விலாஸா । த³யாஸிந்து⁴ தீ³ஜை மன ஆஸா ॥ 13 ॥ ஹிங்க³லாஜ மேம் தும்ஹீம் ப⁴வானீ । மஹிமா அமித ந ஜாத ப³கா²னீ ॥ 14 ॥ மாதங்கீ³ தூ⁴மாவதி மாத...

Shiva Kalpataru Lyrics In Hindi

Pranamami Shivam Shiva Kalpataru Lyrics In Hindi प्रभु मीशा मनीषा माशेशा गुणम गुनाहीना महीषा गरभरणम राणा निर्जिता दुरजय दैत्यपुरम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () गिरिराज सुतनविता वामातनुम: तनु नंदिता राजिता कोटि विभूम विधि विष्णु शिरोध्रुत पदयुगम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () शशालंचिता रंजीथा संमुकुटम् कटि लंबिता सुंदरा कृतिपट्टम सुरशैव लिनेकृत पुताजातम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () नयनत्रय भूशिता ​​चारमुखम् मुख पद्म विनिंदिता कोटि विधुम विधु खंड विमन्दिता भालतातम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () वृषाराजा निकेतनमादिगुरुम गरलाशनामाजी विशनधरम: प्रमाधाधिप सेवक रंजनकम्: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () मकरध्वज मठ मातंगहराम कारी चार्मगा नाग विबोधकराम: वरमर्गना शूल विशनधरम: प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () जगदुद्भवपालन नाशनाकारम: कृपा जयवपुनस्त्रण रूपा धर्म: प्रिया मानव साधु जनकगतििम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () अनाथंगसुदीनांग बिभोविश्वनाथम पुनर्जन्ममा दुखत परित्राहि शंभो भजतोखिला दुखा समुहहरम प्रणामामी शिवं शिव कल्पतरुम () भजन विवरण भजन का नाम : प्रभु मीसा मनीसा (शिव कल्पतरु) - ...